Sabrina Starke — Lean On Me

Sabrina Starke — Lean On Me

Quote van NU.nl/Pierre Oitmann

“Het Metropole Orkest werkt geregeld met bijzondere artiesten samen, maar zelden is het resultaat zo geslaagd als op Lean On Me, waarop Sabrina Starke haar favoriete nummers van Bill Withers vertolkt.

Krap een jaar geleden verscheen Outside The Box, het derde album van de in Suriname geboren zangeres. Haar werk bevatte altijd al een soulvol randje, maar nu Sabrina Starke zich helemaal mag onderdompelen in het werk van een van haar helden komt daadwerkelijk het beste in de zangeres naar boven.

Niet dat dit niet al het geval was met haar eigen repertoire, al is de liefde die Starke heeft voor deze liedjes duidelijk proefbaar. Het Metropole Orkest, dat eerder nog liedjes van Tori Amos, Alain Clark en Jonathan Jeremiah van fraaie orkestrale arrangementen voorzag, laat ook ditmaal horen wat het waard is.

Er valt echter niet veel te perfectioneren aan de liedjes van Bill Withers. Toch laten zowel de zangeres als het orkest op dit eerbetoon wederom horen hoe rijk de catalogus van de zanger is. Just The Two Of Us, Lean On Me en Ain’t No Sunshine zijn voor de hand liggende covers, maar Starke maakt verder een uitstekende selectie.

Zo zijn er de funky nummers Kissing My Love en Use Me, waarbij je je in een blaxploitationfilm waant uit het begin van de jaren zeventig. Al even broeierig zijn I Don’t Know, Grandma’s Hands en Let Me Be The One You Need, terwijl er een ongecompliceerde vrolijkheid afstraalt van deze uitvoering van Friend Of Mine.

Het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza blijkt eveneens een waardevolle toevoeging in de wonderschone ballads Hello Like Before en You Just Can’t Smile It Away. Maar de mooiste recensie die Sabrina Starke kan krijgen staat achterop het cd-boekje, in een lyrisch dankwoord van de meester zelf.”

Sabrina Starke (8ball) > 8ballmusic.nl/sabrinastarke/